Elien Pieters

Psycholoog, therapeut

Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible. - Tony Robbins

Over mij

Geduldig Vriendelijk Zorgzaam

Specialisatie
Ik ben Elien, klinisch psycholoog, psychotherapeut en loopbaancoach. Gezien mijn interesse in de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedrag, specialiseerde ik mij na mijn studies in cognitieve gedragstherapie (CGT). Vanuit dit psychotherapeutisch kader combineer ik meer traditionele technieken met recentere technieken, zoals Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Schematherapie (ST). Deze technieken houden in dat de therapie naast praten ook kan bestaan uit vragenlijsten, oefeningen en thuisopdrachten om meer concrete hulp te bieden.

Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor loopbaanbegeleiding. Daarvoor werk ik samen met loopbaancentrum Pygmalion en kan je gebruikmaken van loopbaancheques van de VDAB.

Studie / Ervaring
Na mijn masteropleiding Klinische Psychologie (UGent, 2014) startte ik een doctoraatsonderzoek en therapieopleiding vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Daarnaast werkte ik 6 jaar met veel toewijding in een psychologenpraktijk, waar ik o.a. ervaring opdeed in de behandeling van angst- en stemmingsklachten, trauma en persoonlijkheidsproblematieken.

Mijn manier van werken

Visie
Ieder mens is uniek, en net daar hecht ik veel belang aan. Ik luister met oprechte interesse naar mensen hun verhaal om dan samen met hen op zoek te gaan naar antwoorden op hun hulpvraag. Daarbij wordt gekeken naar de onderliggende betekenis van bepaalde klachten; hoe deze ontstaan zijn en in stand worden gehouden. Vervolgens gaan we samen op weg om de nodige stappen zetten te in de richting van een meer kwaliteitsvol leven.

Mijn aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. Dit betekent dat ik gebruikmaak van recente inzichten en mij regelmatig bijschool.

Werkdomein
Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele psychotherapie en/of relatietherapie. Ik heb ervaring met een variatie aan hulpvragen. De begeleiding kan zowel kort- als langdurig zijn.

Ik kan helpen bij
Angst Assertiviteitstraining Burnout / burn-out Depressie Eetstoornis Gedragsproblemen Identiteitsproblemen Laag zelfbeeld Loopbaanbegeleiding Toon meer (9)
Wie kan bij mij terecht
50+'ers Jongeren Kinderen Volwassenen
Opleidingen
  • AIHP, Opleiding Integratief Humanistisch Psychotherapeut, 2019 - heden
  • UGent, Permanente vorming Gedragstherapie, 2016 - heden
  • Universiteit Maastricht, Opleiding Experimentele Psychopathologie, 2015 - 2018
  • UGent, Doctoraatsopleiding van de Doctoral School of Social and Behavioural Sciences, 2014 - 2018
  • UGent, Master in de Klinische Psychologie, 2009 - 2014