Luc Rombaut

Coach, trainer

There's a crack in everything. That's where the light comes in...

Over mij

Creatief Duidelijk Humor

Na een commerciële carrière in de communicatiesector, werk ik sinds meer dan 10 jaar als drugpreventiewerker en als trainer in bedrijven. Daarnaast ben ik ook professioneel coach. Ik werk nauw samen met dokters en psychologen en we verwijzen regelmatig door naar elkaar.
Meer info over mij vind je op mijn LinkedIn profiel en op onze Facebook pagina.

OPLEIDINGEN
Opleiding Acceptance and Commitment Training (ACT Academie en Allegre)
Opleiding Integrale Coaching Professional (My Coach, erkend door ICF)
Opleiding Mindfulnesstrainer (IAM)
Opleiding Verbindende Communicatie (Ai Opener)
Opleiding Motiverende Gespreksvoering (VAD)
Opleiding Boeddhistische psychologie (CIM)
Opleiding Groepsdynamica (IVC)
Master Romaanse Filologie (Universiteit Antwerpen)
Master Marketing (Vlerick Management School)
Banama Bedrijfscommunicatie (Artevelde Hogeschool)
Specifieke Lerarenopleiding (Universiteit Antwerpen)

ERVARING
10 jaar ervaring als mindfulnesstrainer
20 jaar ervaring met (hatha)yoga en meditatie
Regelmatige vipassana mediatieretaites
Ervaringsdeskundige op vlak van alcohol- en druggebruik
8 jaar managing partner bij Itam bv
12 jaar zaakvoerder van Aora bv
Commerciële functies in marketing en communicatie, zowel in profit als non profitsector

PUBLICATIES
"Omgaan met drugs. Tips voor ouders en gebruikers." In dit boek beschrijf ik mijn eigen ervaringen met verschillende drugs en wat ik ervan geleerd heb. Je kan het hier gratis downloaden.
"Mindful Stoppen met Roken. En er nog van genieten ook...". Aan de hand van 20 oefeningen leer je minderen of stoppen met roken via mindfulness. Ook dit kan je gratis downloaden.

HUIDIGE FUNCTIES
Zaakvoerder Aora bv (training & coaching)
Directeur Drugstories (preventie)
Alcohol- en drugscoach (training & coaching)

Mijn manier van werken

Meestal gaan mensen op zoek naar een coach wanneer ze ergens vanaf willen: een bepaald gedrag, vervelende gedachten, angstige of depressieve gevoelens...

Dit noemen we "experiëntiële vermijding". Het doel van ACT (Acceptance and Commitment Training) is gedragsverandering te realiseren door niet langer te vechten tegen ongewenst gedrag (bijv. te veel drinken of drugs gebruiken) of door te vluchten voor negatieve gevoelens en gedachten, maar juist door deze gevoelens te aanvaarden (= acceptatie) en afstand te nemen van gedachten (= defusie).

Tijdens de sessies focussen we niet zozeer op waar je vanaf wil, maar vooral op wat je wel belangrijk vindt in je leven (= waarden) en hoe je stap voor stap hier naartoe kan werken (= toegewijde actie). Meestal is het gedrag waar je vanaf wil slechts een oppervlakkig symptoom van iets dat eronder zit, maar dat je niet wil/kan zien.

Ons brein is zeer goed ontwikkeld om problemen op te lossen, maar sommige problemen kan je nu eenmaal niet oplossen. Een leven zonder lijden of permanent geluk is een illusie. ACT leert je vaardigheden om aan te pakken wat je wel kan veranderen en te aanvaarden wat je niet kan veranderen.

De aanpak is ervaringsgericht. We maken gebruik van doe-oefeningen, metaforen en mindfulnessoefeningen. Er wordt je ook gevraagd om hier thuis verder mee aan de slag te gaan.

Hoewel wetenschappelijk onderzoek aantoont dat ACT wel degelijk werkt, is het geen tovermiddel. Werken aan jezelf vraagt moed en doorzettingsvermogen. Ik zal met veel enthousiasme aan de zijlijn supporteren en misschien heel af en toe een mogelijke richting suggereren als je het écht niet meer weet. Jij bent diegene die de wedstrijd loopt of de match speelt!

Ik kan helpen bij
Beroepskeuze Carriere Communicatieproblemen Cvs - chronisch vermoeidheidssyndroom Grenzen stellen Innerlijke conflicten Keuze moeilijkheden Levensvragen Loopbaanbegeleiding Toon meer (14)
Wie kan bij mij terecht
Mannen Ouders Volwassenen Vrouwen
Opleidingen
  • Your Coach, Integrale Coaching, 2018
  • ACT Academie, Acceptance and Commitment Therapy, 2016
  • IAM, Mindfulness Trainer, 2010