Sofie Van Burm

Coach, consultant

Over mij

Aanpakker Creatief Sensitief

Discretie, professionalisme, een sterk empathisch vermogen en een pragmatische oplossingsgerichte visie zijn mijn belangrijkste troeven. Verder geloof ik sterk dat een gezonde levensstijl in grote mate bijdraagt aan de mentale gezondheid en aan een energieker leven. Ik ben gepassioneerd door gezonde voeding en ik hou van een stevige wandeling in de natuur om mijn eigen batterijen op te laden.

Momenteel combineer ik een job als consultant preventie en welzijn met een zelfstandige praktijk als coach. Een boeiende afwisseling die ervoor zorgt dat ik het inzicht van wat er leeft op de bedrijfsvloer in verschillende sectoren kan gebruiken tijdens de begeleiding van individuen met stressklachten. En omgekeerd kan ik vanuit de ervaring in de coachpraktijk bedrijven adviseren inzake hun voorkomingsbeleid rond stress- en burn-out.

Er is voor mij niets boeiender dan deel te mogen uitmaken van het persoonlijk leer- en veranderingsproces van anderen.

Mijn manier van werken

Stress en burn-outcoaching:
Via een wetenschappelijk onderbouwde aanpak bij stress- en burn-out klachten kan ik je begeleiden naar meer mentale vitaliteit. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoe sneller we aan de slag kunnen gaan met klachten van stress en energieverlies, hoe korter het herstelproces. Maar ook in geval van volledige instorting en grote uitputting kunnen we via een persoonlijke aanpak afgestemd op jouw behoeften relatief snel vooruitgang boeken en je energieniveau geleidelijk aan terug opbouwen.
De aanpak wordt afgestemd op de fase van het herstelproces waarin jij je bevindt.

Hartcoherentie:
Hartcoherentie is een doeltreffend middel tegen stress, burn-out en hyperventilatie.
Het traject bestaat minimum uit 4 individuele sessies. Naast coaching worden ook metingen gedaan met biofeedbackapparatuur.
Tussen elke sessie zitten ongeveer 2 weken.

Loopbaanbegeleiding:
Gratis kennismakingsgesprek, mogelijkheid om te werken met loopbaancheques. Kerntalentenanalyse

Studiekeuzebegeleiding:
Verloop van een traject studiekeuzebegeleiding:
Om een goede studiekeuze te maken is het belangrijk dat je weet wie je bent. Daarom start een studiekeuzetraject altijd met een KernTalentenanalyse (link naar pagina KernTalentenanalyse).
Hiermee krijg je een diepgaand inzicht in je karaktereigenschappen, je ontwikkelingskansen en je natuurlijke motivatie om ergens voor te gaan.
Op basis van een studiekeuzeoefening verken je het onderwijslandschap en zoek je uit welke studierichtingen aansluiten bij jouw sterke KernTalenten.
We zoomen verder in op jouw toekomst, jouw missie en doel in het leven
We komen tot een shortlist van mogelijke studierichtingen die passen bij jouw persoonlijkheid, waarden en motivatie.
Je ontvangt een uitgebreid verslag van je KernTalentenanalyse en een advies ivm je studiekeuze

Ik kan helpen bij
Ademhalingsproblemen Beroepskeuze Bore-out Burnout / burn-out Carriere Hyperventilatie Keuze moeilijkheden Levensvragen Persoonlijke ontwikkeling Toon meer (5)
Wie kan bij mij terecht
Jongeren Mannen Volwassenen Vrouwen