Sven Van Boven

Coach, food consultant

What doesn't kill you only makes your book longer

Over mij

Confronterend Nuchter Zacht

Als ik mezelf moet omschrijven in 1 woord dan zou het 'ervaringsdeskundige' zijn. Niet omdat ik al zo lang coach ben, maar omdat ik heel veel levenservaring meedraag.

Zelf werkte ik bijna 20 jaar in de maritieme transportwereld voor ik crashte. Ik was 36, slikte 15 pillen per dag en vond mijn weg niet meer in de reguliere geneeskunde. Mijn lichaam was op, deed overal pijn, en dat weerspiegelde zich in mijn gedrag.

Via enkele omwegen vond ik mijn weg in de wereld van de voeding. Stukje bij beetje ging het beter en dat was de motivatie om steeds verder te gaan. Ik begon een eigen onderneming en schoolde me om tot ACT-consulent en voedingspsycholoog. Concreet wil dat zeggen dat ik een combinatie van gesprekstherapie, mindfulness en voedingsadvies combineer.
Verder volgde ik een bijscholing aminozuurtherapie en verdiepte ik me in de Wim Hof ademhalingsmethode.

Ik verdiepte me in de wereld van chronische pijn en ondervond dat er meer was dan voeding alleen. Uiteraard speelt het een grote rol, maar zonder de juiste mindset dek je de lading niet.

Pijncoaching werd mijn specialiteit, en sindsdien begeleid ik voornamelijk mensen met chronische gezondheidsklachten die binnen de klassieke geneeskunde enkel nog maar aan symptoombestrijding kunnen doen.
Samen stellen we dagboeken, plannen en doelen op en werken we rond thema's als voeding, verslaving, mindfulness en meditatie.

Mijn onderneming is gelegen in Mortsel, maar ik werk voornamelijk vanuit mijn praktijk in Deurne, of via online gesprekken. Afspreken op locatie is ook een mogelijkheid, dit kan bij jou thuis, of in een natuurdomein voor wandelcoaching.

Een online kennismakingsgesprek van 30 min kan je gratis boeken, daarin kunnen we zien of het matcht en of we samen in zee zullen gaan. Als ik het gevoel heb dat ik niet de geschikte coach ben voor jou zal ik dat eerlijk aangeven en je helpen met een doorverwijzing.

Voor specifieke klachten bestaat ook de mogelijkheid om je voor langere trajecten in te schrijven. Meer info daarover vind je op mijn website.

Ik kijk er naar uit om jou te leren kennen!

Mijn manier van werken

In een eerste kennismakingsgesprek bekijken we samen jouw hulpvraag en toetsen we af wat ik voor jou kan betekenen. Bij een positieve match geef ik je enkele opties mee van mogelijke trajecten die we samen kunnen volgen.
Dit kan variëren van een aantal sessies wandelcoaching en voedingsadvies tot een langdurig traject rond chronische pijn of verslaving.

Elke maand hou ik een gratis webinar rond een specifiek thema. Hier licht ik ook alle specifieke trajecten toe die kunnen gevolgd worden.

Tijdens onze gesprekken draai ik niet rond de pot. Ik luister aandachtig en ga op zoek naar onderliggende spanning. Zo zorg ik ervoor dat het gesprek de juiste richting opgaat om jou de inzichten te geven die je op dat moment nodig hebt. Soms kan dat confronterend zijn, maar altijd met het meeste respect en de juiste intentie.

In mijn werk gebruik ik vaak mindfulness oefeningen en schrijfoefeningen. Ik help je in het bijhouden van een pijndagboek en indien nodig stellen we samen een voedingsschema op.

Mijn levenservaring maakte van mij een uiterst ruimdenkend iemand. Elk probleem wordt met de meeste serieux behandeld en samen gaan we voor oplossingen.

Mijn leuze is: doen wat werkt!

Ik kan helpen bij
Adhd Afvallen Agressiebeheersing Allergie Alzheimer Angst Beroepskeuze Bindingsangst Bore-out Toon meer (31)
Wie kan bij mij terecht
Hoogbegaafden Hoogsensitieve personen Jongeren Mannen Ouders Personen met een beperking Singles Volwassenen Vrouwen Toon meer (1)
Opleidingen
  • ACT Academie, Basisopleiding ACT & voedingspsychologie, 2018
  • ACT Academie, Aminozuurtherapie, 2020
  • In Touch, Autosensorische behandeling bij Autisme, 2018